«Δεν πωλείται»

Για πόσο καιρό ακόμα θα εξαπατάσαι; Για πόσο καιρό ακόμα θα νομίζεις πως με τα χρήματα σου μπορείς να αγοράσεις όσα σου λείπουν; Δεν ειναι παιχνιδάκι η ζωή που ξετυλίγεται μπροστά σου αλλά εσύ γίνεσαι το παιχνιδάκι της! Η ζωή θα σε προσπεράσει γελώντας και καθόλου δεν θα σου χαριστεί, δεν θα δεχτεί να την εξαγοράσεις με τα βρώμικα σου χρήματα.. Αυτά δεν την αγγίζουν , την απωθούν!

Αν ακόμη απορείς «Ποια είναι αυτά τα πράγματα που δε μπορώ να φτάσω με τη δύναμη μου;»

αυτά λοιπόν τα μικροσκοπικά πράγματα ειναι ανεκτίμητα. Καμία κατοικία , κανένα αυτοκίνητο , κανένα κόσμημα δε μπορεί να συγκριθεί με όλ’ αυτά που περνάνε απ’ τη ζωή και φεύγουν. Η οικογένεια, η αγάπη, η ζεστασιά, η ασφάλεια, η φιλία, ενα χάδι, ένα φιλί, μια μυρωδιά, μια στιγμή. Όλα αυτά αγγίζουν την καρδιά μας και τη μαλακώνουν.. Κάνουν την ανάσα μας ζεστή και το χαμογελό μας μοναδικό..

Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά μας επειδή μας αγαπούν και μας νοιάζονται, μένουν εκεί ακόμα και όταν τα χρήματα δεν υπάρχουν, ακόμα και όταν η εξουσία μπορεί να έχει εξαφανιστεί από το πρόσωπο μας, ακόμα και όταν είμαστε ανήμποροι και αδύναμοι, μόνοι και αβοήθητοι, χωρίς κανέναν, χωρίς χαμόγελο, χωρίς ελπίδα! Γι’ αυτό οι άνθρωποι ( ή ο άνθρωπος) που θα παραμείνουν ύστερα απ’ αυτά, θα είναι εκεί για να αλλάξουν αυτές τις καταστάσεις! Για να μας δώσουν το χαμόγελο, το χάδι, να μας δείξουν το δρόμο που χάσαμε..

Εκεί στο δρόμο προς την λύτρωση δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε όσους μας στάθηκαν, όσους μας κοίταξαν στα ματιά και πίστεψαν στο φως τους, χωρίς να σταματάνε στιγμή να μας σπρώχνουν προς την εκκίνηση του δρόμου! Εκείνοι είναι που αξίζουν την αφοσίωση μας και το σεβασμό μας, όταν θα βρεθούν στην ίδια θέση, ζητώντας ενα χέρι βοηθείας..

 

Σύνταξη: Anastasia Bon

1 thoughts on “«Δεν πωλείται»

Σχολιάστε